Isku päätti kauden voittoon

18.3.2017

Isku päätti kautensa 3-1 (26-24, 24-26, 25-16, 25-14)-kotivoittoon Raision Loimusta ja varmisti liigapaikan.

Isku sijoittui runkosarjassa yhdeksänneksi, eli jäi ensimmäisenä joukkueena pudotuspelien ulkopuolelle. Raision Loimun ottelut jatkuvat liigakarsinnoissa.

­– Harvemmin pääsee lopettamaan kauden voittoon, ja vielä merkityksellisessä ottelussa. Tämä oli vaikea peli lähteä liikenteeseen, vähän isompi peli kuin normaali liigamatsi ja perhosia oli vatsassa. Me pelasimme neljä erää hyvin samalla tavalla, tiivistimme vain pitkän erätauon jälkeen niitä asioita, joita olimme alunperinkin tehneet. Syöttövirheitä tuli pikkasen liikaa, mutta hyökkäyspuolella oli mahtava saldo. Kahdessa viimeisessä erässä tuli vain kaksi hyökkäysvirhettä ja yksi torjuntaan lyönti. On myönnettävä, että Loimu antoi isolla virhemäärällä meille kolmannen erän lopun ja koko neljännen erän. Me pidimme virhemäärän pienenä emmekä hölmöilleet, ja ero pääsi repeämään isoksi, Iskun valmentaja Jussi Heino tiivisti.

Isku tuli ensimmäisessä erässä takaa-ajoasemasta voittoon. Erä oli tasainen, ja Isku onnistui selvittämään kaksi Loimun eräpalloa. Tilanteessa 23-24 Eetu Rantanen tuli syöttövaihtoon, ja auttoi vaikealla syötöllään Iskun erävoittoon. Myös toisessa erässä Isku tuli muutaman pisteen päästä tasoihin. Tällä kertaa oli Loimun vuoro selvittää Iskun eräpallot. Kotijoukkueen hyvä nousu pysähtyi eräpallotilanteeseen, ja Loimu tasoitti ottelun.

Kolmanteen erään Isku vaihtoi kapteeni Tapio Toiviaisen hakkurin paikalta toiseksi yleispelaajaksi Kasimir Vuorisen paikalle ja Mika Mäntylä tuli hakkuriksi. Tällä kertaa Isku aloitti tehokkaasti, ja eteni nopeasti 10-4 -johtolukemiin. Loimu sinnitteli perässä, mutta Isku jatkoi hyvää hyökkäys- ja torjuntapeliä erän loppuun asti. Neljäs erä eteni samaan malliin, eikä Loimusta ollut enää pysäyttämään Iskua. Kahdessa viimeisessä erässä Loimu onnistui ottamaan Iskusta enää yhden torjunnan, kun taas Loimun hyökkäys pysähtyi Iskun käsiin kahdeksan kertaa. Myös hyökkäysvirheiden määrässä oli iso ero, kun Isku teki kahteen erään vain yhden hyökkäysvirheen ja Loimu yhdeksän.

­– Olen pahoillani poikien vuoksi, mutta ylpeä siitä, miten he ovat tehneet töitä viimeiset viikot. Meillä oli mahdollisuus, ja molemmat joukkueet pelasivat hyvää lentopalloa kaksi ensimmäistä erää. Harmittaa, että kadotimme sen kahden erän jälkeen, Loimun valmentaja Daniele Capriotti sanoi.

Loimun pelit jatkuvat liigakarsinnoissa ykkössarjan kakkosta vastaan. Ykkössarjan finaaleissa pelaavat Susiraja Volley ja Akaa Volley. Iskun kausi päättyi voittoon ja liigapaikan varmistamiseen, mutta joukkue jäi vain täpärästi pudotuspelien ulkopuolelle. Viimeisen pudotuspelipaikan ottanut Vantaa Ducks voitti kaksi ottelua Iskua enemmän, mutta jäi pisteissä Iskun taakse. Voitot kuitenkin ratkaisivat.

­– Paljon oli tarjolla, pisteet olisivat riittäneet jatkoon. Iso merkitys oli yhdellä viikonlopulla, joka meni ketuilleen. Siinä olisi ollut hyvä paikka ottaa voitto tai kaksi Lekaa ja Ducksia vastaan, mutta alla oli raskas viikko ja paukut loppuivat ratkaisevassa paikassa. Sen jälkeen taistelimme vielä loistavasti kärkiporukoita vastaan, ja veimme otteluita viidenteen erään. Mikä niitä sitten ratkaisee, kenties puuttuvat liigapelit, puuttuvat maaottelut, puuttuvat sentit. Kovasti yritimme tapella, mutta emme ihan onnistuneet. Jos olisimme kääntäneet pari erää, kausi jatkuisi vielä, Jussi Heino summasi.

Isku hävisi runkosarjassa peräti seitsemän ottelua viidennessä erässä, muun muassa  kärkijoukkueita Hurrikaania ja VaLePaa vastaan. Lopullisesti pudotuspelipaikka ratkesi käytännössä viime lauantain Team Lakkapää -tappioon.  Runkosarjan päätöskierroksella tärkein panos olikin kauden päättäminen suoraan liigapaikkaan, ja se tavoite täyttyi.

­ – Tämä lopputulos oli mieluisampi vaihtoehto tänään. Voittaminen kasvattaa, siihen pyritään aina. Loimu antoi ensimmäisen erän meille, ja me annoimme heille toisen, vaikka molemmissa erissä nousimme hyvin. Tänään meidän joukkue oli täynnä pelimiehiä. Olimme selkä seinää vasten, mutta hoidimme homman, sanoi joukkueen kapteeni Tapio Toiviainen.

Iskun parhaana palkittiin passari Inoslav Krnic ja Loimun parhaana hakkuri Eric Mochalski (25/+11). Hakkuri Mochalski oli Loimun paras pistemies, ja Iskun ykkönen pisteissä oli tuttuun tapaan Sakari Mäkinen (21/+10).  

LähiTapiola-pisteet:

3 Inoslav Krnic, Isku
2 Eric Mochalski,
1 Sakari Mäkinen

Ottelun nälkäisin pelaaja, Panimoravintola Plevnan nälkäisin pelaaja: Tapio Toiviainen

Ottelussa ratkesi myös koko kauden kestänyt Pirkan kello-kisa. Kolme parasta Pirkan kello -pelaajaa olivat Sakari Mäkinen, Mika Mäntylä ja Inoslav Krnic.